Поставяне на 3D мигли и какво трябва да знаете!?

Тъй като доста често ми за дават най-различни въпроси относно 3Д мигличките, реших да направя един отделен пост за това какво представлява процедурата и какво да очаквате когато си запазвате час за нея. В общи линии нещата доста се препокриват с предходната ми публикация за миглички "косъм по косъм", но ще споделя всичко необходимо и тук и допълнителните неща от които бихте имали нужда при поддръжка.




За разлика от метода ''косъм по косъм'', където сме ограничени от индивидуалния растеж на косъмчетата, тук можем да надграждаме повече за обем и така дори едни наистина редки и къси мигли могат да изглеждат добре подредени, обемни и пухкави. При надграждането можем да се създаде повече обем или пък един по-естествен вид, това е изцяло предпочитание на клиента.

Отново първото което искам да отбележа е че поставянето на мигли е напълно безболезнено. В никакъв случай не трябва да го свързвате с това че някой би могъл да ви бърка в очите. Да работи се в непосредствена близост до клепача, но всичко се прави прецизно и внимателно, така че да не се създава дискомфорт на клиента.

Втория мит който съм чувала е че миглите ви ще окапят - да, ще окапят, но това е естествен процес, който ще ви сполети така или иначе, с или без допълнителни мигли. Както ни капе косата, така капят и миглите. В рамките на 3 месеца средно човек сменя всичките си миглички и на тяхно място израстват нови. В случай че видите паднала мигла принципно няма да се притесните нали, подходете и по този начин ако видите паднала мигла със закачено към нея косъмче. Ако падат така, то може да сте спокойни че са поставени както трябва.



Алергични реакции: за тези които се притесняват че могат да проявят някаква чуствителност то тя би могла да бъде единствено към лепилото с което се лепят миглите. При желание на клиента, а дори е желателно ако клиента проявява различни алергии, се прави тест за чуствителност като за целта се нанася малко от лепилото във вътрешната част на свивката на лакътя, тъй като кожата там е най-нежна. Това обикновено се прави предходния ден преди поставянето на миглите, тъй като е необходимо да има време организма да реагира, ако има някаква реакция разбира се.

Миглите се поставят със специални за целта пинцети, които се почистват и стерилизират след абсолютно всеки клиент. Така че ако се притеснявате за това, че можете да получите възпаление, питайте дали и как са почистени инструментите които ще използват върху вас. Няма нищо срамно да се интересувате и грижите за вашето здраве.

След като ви запознах с основните неща които е добре да знаете сега ще ви споделя как протича процедурата. Тя грубо казано, отнема не повече от 2 часа. Да, звучи доста, но през това време вие лежите и си почивате. Лягайки на кушетката първото което е добре да се направи е да се почисти излишния грим, ако има такъв. След това поставяме едни много приятни лепенки за околоочната зона, които имат за цел да освежат и намалят подпухването в зоната под очите, като заедно с това предпазват долните ни миглички от лепилото с което ще работим върху горните. Поставяйки тези лепенки от вас се иска единствено да затворите очи и да релаксирате. Можете дори да подремнете :)

При този метод всеки сет от миглички се лепи се лепи за една ваша мигла. След приключване на процедурата не трябва да ги усещате, още повече пък да ви създават някакъв дискомфорт. Възможно е очите ви да са леко зачервени, но това зачервяване би трябвало да изчезне до 30 минути след процедурата.



Грижа и поддръжка: В грижата си за тях от вас не се изисква кой знае какво. В първия ден след поставяне е добре да не ги мокрите и търкате прекалено. Да лепилото засъхва за секунди, но все пак е добре да му оставим малко време да засъхне на 100%. 
Важно което е добре да отбележа - да не се използват водоустойчиви спирали и очни линии, защото след това не трябва да се почистват с мазни продукти, а те разграждат лепилото и мигличките ще окапят. Към този тип продукти спадат всички двуфазни лосиони за почистване на околоочния контур, мляко за почистване на грим и прочие. Общо взето за почистване на грима е добре да се използва само мицеларна вода.
Спирала както споменах при тези миглички е желателно да не се използва, според мен няма и да бъде необходими, тъй като тя би могла да ги слепи, а целта е те да изглеждат красиви и пухкави.

Друго което е добре да правите е да сресвате вашите мигли. Обикновено там където ви ги поставят би трябвало да ви дадат гребенче с което да ги сресвате. В случай пък че пропуснат един добре почистен апликатор от стара спирала ще ви свърши чудесна работа. Хубаво е тази процедура да я правите поне веднъж на ден, тъй като ако са поставени правилно с времето удълженията израстват заедно с вашите мигли и ще започнат да се разрошват и заплитат по-лесно. Ежедневното разресване ви спестява един бъдещ дискмофорт и си дава един постоянно перфектен и изразителен поглед. :)




Поддръжката е добре да се прави не по-рано от втората седмица. Можете да я правите и на 3 седмици или на месец, в зависимост как се държат вашите миглички. Някои клиенти имат нужда от по-честа поддръжка тъй като имат по-мазен клепач, а както споменах мазните агенти разграждат лепилото и мигличките ще окапят.

Ако имате въпроси по повод тази тема, ще се радвам да помогна! Можете да ми ги зададете като коментар под поста или пък във Facebook страницата ми :)


Ако пък желаете да следите и други подобни публикации от мен, ще се радвам да ме последвате 

във Facebook: Allexa MakeUp 
а може и в Youtube: AllexaMakeup

❥ ❥ ❥ Allexa Make Up
@allexaaa

Коментари