Поставяне на мигли косъм по косъм - какво трябва да знаем !!!

Здравейте дами, реших днешния пост да бъде с по-образователен характер! Тук ще ви запозная с това какво представлява поставянето на мигли по технологията "косъм по косъм", така че ако се колебаете за това дали е опасно, дали си струва и дали ще боли - да бъдете добре информирани! :)
Важно да спомена е че целта на тези миглички е да изглеждат максимално естествено и нежно. С тях няма да постигнете "wow" ефекта на един ред обемни, плътни изкуствени мигли, а ще имате много естествен и нежен поглед. 


Първото което искам да отбележа е че поставянето на мигли "косъм по косъм" е напълно безболезнено. В никакъв случай не трябва да го свързвате с това че някой би могъл да ви бърка в очите, да работи се в непосредствена близост до клепача, но всичко се прави прецизно и внимателно, така че да не се създава дискомфорт на клиента.


Втория мит който съм чувала е че миглите ви ще окапят - да, ще окапят, но това е естествен процес, който ще ви сполети така или иначе, с или без допълнителни мигли. Както ни капе косата, така капят и миглите. В рамките на 3 месеца средно човек сменя всичките си миглички, и на тяхно място израстват нови. В случай че видите паднала мигла принципно няма да се притесните нали, подходете и по този начин ако видите паднала мигла със закачено към нея косъмче. Ако падат така, то може да сте спокойни че са поставени както трябва.






Алергични реакции: за тези които се притесняват че могат да проявят някаква чуствителност то тя би могла да бъде единствено към лепилото с което се лепят миглите. До сега аз лично не съм имала клиент който да се е оплакал че проявява чуствителност или алергия. При желание на клиента, а дори е желателно, се прави тест за чуствителност като за целта се нанася малко от лепилото във вътрешната част на свивката на лакътя, тъй като кожата там е най-нежна.


Миглите се поставят със специални за целта пинцети, които се почистват и стерилизират след абсолютно всеки клиент. Така че ако се притеснявате за това, че можете да получите възпаление, питайте дали и как са почистени инструментите които ще използват върху вас. Няма нищо срамно да се интересувате и грижите за вашето здраве.






След като ви запознах с основните неща които е добре да знаете сега ще ви споделя как протича процедурата. Тя грубо най-много отнема не повече от 2 часа. Да, звучи доста, но през това време вие лежите и си почивате. Лягайки на кушетката първото което е добре да се направи е да се почисти излишния грим, ако има такъв. След това поставяме едни много приятни лепенки за околоочната зона, които имат за цел да освежат и намалят подпухването в зоната под очите, като заедно с това предпазват долните ни миглички от лепилото с което ще работим върху горните. Поставяйки тези лепенки от вас се иска единствено да затворите очи и да релаксирате. Можете дори да подремнете :)





Всяка мигличка която се лепи се лепи за една ваша мигла. В никакъв случай не трябва да се слепват няколко мигли с една за удължаване и да стоят сякаш на снопове, защото по този начин се пречи на растежа им и може наистина да се увредят вашите мигли. Когато отворите очи огледайте се и сами ще забележите дали стоят разделени или на снопове. Също така не трябва да ги усещате, още повече пък да ви създават някакъв дискомфорт. Възможно е очите ви да са леко зачервени, но това зачервяване би трябвало да изчезне до 30 минути след процедурата.



Грижа и поддръжка: В грижата си за тях от вас не се изисква кой знае какво. В първия ден след поставяне е добре да не ги мокрите и търкате прекалено. Да лепилото засъхва за секунди, но все пак е добре да му оставим малко време да засъхне на 100%. На следващия ден дори се забелязва че то потъмнява допълнително и ефекта става още по-забележим (забравих да отбележа че то е черно на цвят).
Важно което е добре да отбележа - да не се използват водоустойчиви спирали и очни линии, защото след това не трябва да се почистват с мазни продукти, а те разграждат лепилото и мигличките ще окапят. Към този тип продукти спадат всички двуфазни лосиони за почистване на околоочния контур, мляко за почистване на грим и прочие. Общо взето за почистване на грима е добре да се използва само мицеларна вода.
Спирала както споменах при желание може да се слага, но това ще скъси леко "живота" на мигличките ви.



Друго което е добре да правите е да сресвате вашите мигли. Обикновено там където ви ги поставят би трябвало да ви дадат гребенче с което да ги сресвате. В случай пък че пропуснат един добре почистен апликатор от стара спирала ще ви свърши чудесна работа. Хубаво е тази процедура да я правите поне веднъж на ден, тъй като ако са поставени правилно с времето удълженията израстват заедно с вашите мигли и ще започнат да се разрошват и заплитат по-лесно. Ежедневното разресване ви спестява един бъдещ дискмофорт и си дава един постоянно перфектен и изразителен поглед. :)

Поддръжката е добре да се прави не по-рано от втората седмица. Можете да я правите и на 3 седмици или на месец, в зависимост как се държат вашите миглички. Някои клиенти имат нужда от по-честа поддръжка тъй като имат по-мазен клепач, а както споменах мазните агенти разграждат лепилото и мигличките ще окапят.




Ако имате въпроси по повод тази тема, ще се радвам да помогна! Можете да ми ги зададете като коментар под поста или пък във Facebook страницата ми :)

Коментари