Грижа за кожата от Garnier - Pure Active Intensive

Чистата и сияйна кожа на лицето е нещото с което всяка жена би се гордяла. Ето защо не бива да пропускаме една важна стъпка в грижата и почистването на нашата кожа. Наскоро привърших своя ексфолиращ продукт за лице и реших да пробвам един нов за мен продукт от Garnier - Pure Active Intensive. Това е почистващ пилинг гел за лице съдържащ растителен въглен.




Продукта: формулата на този продукт е създадена за да се грижи за проблемна кожа тъй като съдържа комбинация от растителен въглен, който е познат със свойствата си да абсорбира, и салицилова киселина. Би трябвало да даде резултат и при несъвършенства по кожата и белези. Представлява полу-прозрачно гелче с малки черни и бели частици в него /именно продуктите които ексфолират/. Нанася се върху влажна кожа  и нежно се разтрива, най-вече върху проблемните участъци. Ако имате суха или чувствителна кожа може би е по-добре да избягвате подобен вид продукти, тъй като те биха изсушили и дори наранили подобен тип кожа. Тъй като моята не е проблемна, а и на места е суха, на места мазна, аз не използвам продукта ежедневно. Два пъти седмично за мен е достатъчно, колкото периодично да правя едно по-дълбоко почистване на лицето си. При употребата главно се концентрирам върху участъците които се омазняват повече /при мен главно Т-зоната/ и избягвам тези който са по-сухи. След използване на продукта задължително нанасям и добър хидратиращ продукт тъй като кожата на лицето ми доста опъва и на места го чувствам доста сухо. За сега съм доволна от гелчето, след употреба лицето ми определено изглежда по-свежо и сякаш дори малките досадни петънца са по-малко видими. Ще видим при по-продължителна употреба дали ще има по-видими резултати.



Опаковката: гела е поставен в прозрачна тубичка, типична за тези които сме свикнали да вижаме от Garnier. В тубичката намират място 150 мл продукт. За мен той ще бъде повече от достатъчен за доста дълго време предвид не толкова честата му употреба.

Цената: тя е в съвсем достъпния клас продукти, аз го купих на цена от 8,40 мисля, като естествено тя може да варира с +/- 2 лева.





В заключение бих препоръчала Garnier - Pure Active Intensive на дами с комбинирана като мен или по-мазна кожа. За мен това е един важен етап от това да поддържаме един сияен, здрав вид на лицето си. За момичетата с по-суха кожа бих препоръчала някое по нежно измивно гелче без ексфолиращи частици, които да не дразнят и без това сухата кожа.


Ако желаете да следите и други подобни публикации можете да се абонирате за канала:
или пък да харесате страницата ми във Facebook и Instagram!!! 

До скоро красавици !!!
❥ ❥ ❥ Allexa Make Up
@allexaaa

Коментари