Jojoba oil..

Здравейте момичета, днешния пост ще е за ползите от един уникален продукт даден ни от природата. Това е маслото от жожоба. Предполагам много от вас са наясно с полоьителните страни на това масло, но с този пост искам да ви напомня за някои от тях. За тези пък които не са запознати се надявам този пост да бъде интересен и полезен.



Маслото от Жожоба е познато още от древния египетски свят, а в наши дни се използва активно в козметичната индустрия. На практика се оказва че всъщност дори не е масло, а е течен восък който се получава в следствие на студено пресоване. Извлича се от семената на дървото жожоба. Уникално е по рода си защото има висока проникваща способност без да оставя мазни следи по кожата ни. Хидратира и възвръща еластичността дори и при зряла кожа. Може да се използва от всякакъв тип кожи особено при: суха, отпусната, повяхнала, застаряваща. Неговата цел е да предпазва клетките и да спомага за регенерирането на нови такива. Това е едно от онези масла които можем да наречем мултифункцонални. 
А най-хубавото е че можем да се сдобием с него от почти всяка дрогерия или аптека.




Ето и няколко идеи за това как може да го използваме в ежеднежието си:

  • Чудесно е за употреба в зоната около очите, за една добра грижа срещу бръчки. Можете да го смесвате с коректора си за да предотвратите събирането във финните линии например
  • Можете да го нанесете на места с по-груба кожа, например тази на лактите и петите. По този начин га ги хидратирате и възвърнете здравината.
  • Друг вариант е да го използвате при напукани устни, втривайки малко количество да възвърнем здравината и еластичността в тази зона.
  • Има много добри антибактериални свойства и дори се използва в борбаа с акнето, гъбички, херпес и т.н.
  • Можем да добавим няколко капки от него към шампоана си за да подобрим здравината на косата и да и придадем блясък, или няколко капки към гребена ни за коса за предотвратим слепването на косата 
  • В случай че имаме много сух скалп можем отново с няколко капки от маслото да масажираме, за да се предпазим от пърхута причинен от сух скалп.
  • Друг вариант за употреба на маслото е за премахване на грим, с няколко капки от маслото върху тампон за премахване на грим можете
     да почиствате лицето си. Освен че се грижи за кожата ни, то влияе добре и на миглите и растежа им.
  • Противно на доста други масла е чудесно за употреба и при мазна кожа, то не предизвиква свръх омазняване, а регулира себумната секреция като "затваря" влагата вътре в нея.
  • Има успокояващо действие и е много подходящо за употреба и след бръснене.
  • Интересен момент е също, че то има и слънцезащитна функция която би могла да е само в плюс към допълнителната грижа за кожата
Голям плюс на маслото е че практически не гранясва, има много дълъг срок на годност и дори добавено към някои други масла удължава и тяхната трайност.
Цената му е около 5-6 лева.
Ползвали ли сте масло от жожоба? Как най-често го употребявате? 
Ще се радвам ако споделите вашата тайна за употребата на това масло :)

До скоро красавици, надявам се поста да ви е бил интересен и полезен! 
Ако желаете да следите и други мои публикации, можете да ме следите във Facebook и Instagram.

Коментари