Maybelline Baby Skin Makeup Primer!

Дойде ред и на тези три основи за грим, на които попаднах случайно в ДМ! Това са основите за грим на Maybelline New York от серията BABY Skin! Тъй като много харесвам балсамите им от същата серия (ревю можете да видите тук), реших да дам шанс и на тези продукти в много сладурски опаковки! Странно е как ние жените доста често се впечатляваме от повече от опаковката отколкото от самия продукт!


  

Опаковката: продукта е поставен в пластмасова тубичка с капачка, която се развива и завива. Много симпатични и цветни. Трите бази са с различен цвят етикети, а във всяка от тях се съдържат 22мл продукт.



Продукта: и трите бази имат различен завършек, съответно с розов отенък, с прасковен отенък и матираща порите.
В зелената тубичка - Instant Pore Eraser е матиращата база, може би и тази която най-много ми допадна. Дори бих казала че е страхотна! Консистенцията на продукта е гъста, като гелче, прозрачна на цвят. Чудесно матира кожата, има лек блър ефект и благодарение на силикона в него, създава много нежен филм върху нея. Важно е обаче да не прекалите с количеството и добре да го разнесете и втриете в кожата. Така нанасянето на продуктите след това става много лесно и равномерно. През деня се държи добре, отново по някое време, по средата на деня лъсвам в Т-зоната, но предвид и продуктите с висока слънцезащита които използвам, и доста други продукти не биха успели да запазят лицето ми мат през целия ден. Базата би трябвало да е без аромат, но честно казано долавям определена миризма, която не е защото е ароматизиран, а може би от самите съставки. Освен аромата този продукт не би трябвало да запушва порите и е не комедонен.
Състав: Dimethicone, Dimethicone Crosspolymer, Stearyl Heptanoate, Caprylyl Glycol, Silica Silylate, Propylene Glycol, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Prunus Cerasus Extract / Bitter Cherry Extract.
May Contain: CI 73360 / Red 30, CI 77492 / Iron Oxides.

Втората база е тази с прасковен отенък /с жълти букви по опаковката/ - Instant Fatigue Blur Warm Apricot. Консистенцията и е различна от Pore Eraser, по-лека и кремообразна. След нанасяне, оставя почти незабележим жълтеникав отенък на лицето. Целта и е леко да подобри вида на кожата и несъвършенствата по нея, да освежи вида и! Според мен специално в тази насока не върши кой знае колко добра работа, защото цвят върху моята кожа няма или ако има е почти незабележим. Оставя лек филм върху кожата и все пак бихте могли да го ползвате като основа, но според мен Pore Eraser e по-подходящ за тази цел. С него грима се разнася много по-лесно от колкото с този продукт и завършека според мен е много по приятен. Честно казана от тази база съм малко разочарована.



Третата база е с розов отенък /тази с розови букви/, отново в бежова опаковка - Instant Fatigue Blur Cool Rose. Отново с кремообразна текстура, при нанасяне оставя мноооого лек розов отенък по кожата, с цел отново да я "съживи" и освежи. Има сякаш повече цвят върху моята кожа сякаш от предходната с жълтеникавия отенък, но отново не ме впечатли особено. Наличието на лек видим цвят може би се дължи на факта, че самата аз съм доста жълта и другата база се слива доста с лицето ми. Отново създава усещането за мека и нежна кожа, но честно казано Pore Eraser ми остава фаворит от трите.



И трите продукта имат лека но специфична химична миризма, не ми е особено приятна, но след нанасяне на следващите продукти тя изчезва. Относно удължаването на устойчивостта на грима - бих казала че разлика намирам най-вече с Pore Eraser. За съжаление при другите две базички не намирам особена разлика от това дали ще съм с тях или без тях. Така че ако се чудите на коя от трите да се спрете - тази в зелената опаковка мисля че би паснала на повечето от дамите.

Цена: всяка една от трите бази е на цена от 9.99 в ДМ и съдържа 22 мл продукт. 



До скоро прекрасни! Благодаря че отделихте време да прочетете тази публикация!
Ако желаете да следите и други мои публикации, можете да харесате страницата ми във Facebook или Instagram.

❥ ❥ ❥ Allexa Make Up
@allexaaa

Коментари

  1. До колкото знам 2-те цветни основи са за студен (розовата) и за топъл (оранжевата) подтон на кожата, но не мога да си го обесня някак защо ако имам топъл подтон и сложа прасковената и отгоре нанеса ФДТ (отново в топъл нюанс, тогава какво ще се промени ? Според мен ако ги носите с ФДТ ще е по подходящо да вземете базата в обратния на вашият цвят ФДТ за да изравни прекалено жълтия или прекалено розовия цвят на ФДТ, казвам го за жени с мн светла кожа защото в България не внасят всички нюанси на ФДТ а когато ти е толкова светла кожата, много лесно се забелязва разликата между кожата и отенъка на ФДТ и се получава ефекта на маска...Другото което бих казала за цветните основи е че трябва да се изчака малко да попият (исъхнат) защото иначе "изяждат" покривноста на ФДТ и се получава нещо като това до смесиш ФДТ и крем и просто не е яко :D :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар