Aroma Face Masks

Здравейте красавици, днес ще ви запозная с маските за лице на българската марка Арома. Те са един много достъпен и лесно откриваем продукт. Можете да ги намерите в почти всяка дрогерия, а цената им варира от около 3.50 до 4 лв за брой. На фона на цените на други такива продукти това си е без пари. Естествено не очаквайте мигновен ефект, но при системно използване при една поддържана кожа имат приятни резултати.




Трите маски които ще представя са съответно почистваща, хидратираща и релаксираща. Относно опаковката, маските са поставени са в тубички с различен цвят съответно: червена, синя и зелена.



Първата която използвам най-често е почистващата маска - Aroma Clay Face Mask.
Тя има блед бежов цвят и е за дълбоко почистване на кожата благодарение на глината използвана при направата й. Съдържа каолин, който попива себума като премахва натрупаната мръсотия по кожата. Алое вера и екстракт от бял равнец за да я подхрани, да успокои раздразненията и свие порите и D-пантенол. Честно казано нямах големи очаквания към тези продукти, но всъщност не се справят никак зле. При нанасяне на тази маска, в първите няколко минутки усещате леко пощипване по кожата, след което тя изсъхва. Можете да я задържите на лицето си от 5-10 минутки /аз понякога стоя повече, но след като изсъхне напълно можете да я отмиете/. Препоръчва се използването й два пъти седмично. Има приятен аромат, който в никакъв случай не е натрапчив. След отмиване на маската, при себе си забелязвам едно изравняване на тена и по-мека и нежна кожа. Да, не бихме могли да я сравним с маските на Glam Glow например /ревю може да видите тук/, но пък спрямо сумата която платих за нея съм доволна от резултата. 



Втората маска е хидратиращата в синя опаковка - Aroma Hydrating Face Mask.
Целта на тази маска е да хидратира кожата като след това я остави мека и нежна. Съдържа  екстракт от водорасли, който е богат на аминокиселини, минерали и различни витамини. Комбинацията от Хидровитон 24 и бета глюкани пък ни осигурява по-дълготрайна хидратация. Отново препоръчителната употреба е два пъти седмично. Маската не е особено агресивна и според мен може да я нанасяте всеки път щом усетите нужда /например онова неприятно придърпване в кожата./ Прилича на кремче за лице от което трябва да нанесете тънък слой върху лицето си. Има лек аромат на типичен крем /хмм..за ръце може би/. След употреба, при себе си забелязвам едно омекотяване на кожата, но честно казано нищо което да ме накара да си кажа wow..!




Третата маска за лице е релаксиращата маска в зелен цвят - Aroma Anti-Stress Face Mask.
Целта и е да съживи и освежи кожата ни, която така или иначе винаги е под влияние слънце, вятър и прочие. Съдържа екстракт от мента които чудесно тонизира нашата кожа. Екстракт от лайка, който я успокоява и подобрява нейната еластичност. Самата маска прилича на кремче, бяла на цвят като в нея се виждат малки зелени гранули, които са обогатени с витамини А и Е - мощни антиоксиданти. Отново препоръчителната употреба е 2 пъти седмично, но според мен може и по-често при нужда. След тази маска, както и предходните усещането е за по мека и нежна кожа.



Честно казано от трите, най-видими резултати има от маската за почистване. Пробвали ли сте някоя от тези маски?! Като цяло цената им не е висока, така че ако не сте може да им дадете шанс, в случай че не ви допадне не е голяма загуба.



Коментари