Maybeline Dream Fresh BB Cream

След като от доста време не съм правила ревю на продукт, днес реших да се включа с едно такова, а именно ББ крема на Maybeline New York. Един масов продукт, който всеки би могъл да си позволи. Това, че цената му не е висока(варира от 11лв до към 14лв.), обаче, не значи че продукта не е добър. Чудесно изравнява тена, покрива леките несъвършенства и хидратира кожата ни. Перфектен е за ежедневна употреба и за постигане на този "no makeup makeup look". Оставя кожата ми свежа, озарена и естествена. Знам че продукта не е нов на пазара, аз лично го използвам вече втора година, но все пак реших да напиша няколко реда за него защото си заслужава да му обърнем внимание :).



Моята кожа е комбинирана - с доста сухи участъци на места, но за сметка на това на други като Т зоната в края на деня, се появява това неприятно лъщене. Споделям това защото смятам, че този ББ крем би бил подходящ за хора със суха кожа или такива с комбинирана кожа. Тези с кожа склонна към омазняване определено биха могли да се въздържат от ползването на този тип продукти, освен ако не са насочени точно за този тип кожа. 


Крема е наличен в три различни нюанса. Тук ви показвам само два от тях - най-светлия и най-тъмния, защото средния вариант не е особено подходящ като цвят за мен. Тези два цвята обаче комбинирам чудесно. Смесвайки ги получавам перфектния цвят за мен. През лятото когато съм с повече загар съответно увеличавам количеството на тъмния цвят, а през зимата обратно. 



Друга причина, заради която често използвам продукта е защото има SPF фактор 30. Много малко продукти могат да се похвалят с такава слънцезащита, освен ако това не е основното им приложение разбира се. Така можете да спестите и малко време сутрин като пропускате слънцезащитата.
Та както казах, кремчето е леко, хидратира добре, попива добре и сравнително бързо, поне на моята кожа, изравнява тена и не ме избрива. Всичко което бихме искали от един нормален ББ крем. Консистенципта му е лека и не е особено мазна. Нанася се много лесно и в повечето случаи дори го нанасям с ръце, без четка. След това обаче, за себе си съм установила, че задължително трябва да го фиксирам с пудра, за да избегна това лъщене в Т зоната в края на деня. Препоръчвала съм го и на мои приятелки и до колкото разбирам и те са останали доволни от употребата му.


От гледна точка на издръжливостта на продукта, бих казала че е се държи добре, но в края на деня леко намалява покривността си. 
Според прозиводителя този крем е 8 в 1, а именно: 
- заличава несъвършенствата; - озарява; - изравнява тона на кожата; - заглажда; - хидратира; - подхранва; - защитава я от вредните слънчеви лъчи; - не съдържа масла и други тежки съставки.
Състав:
Active Ingredients: Titanium Dioxide 1.15% (Sunscreen)
Inactive Ingredients: Water, Ethylhexyl Palmitate, Glycerin, Octyldodecanol, Silica, Pentylene Glycol, Octyldodecyl Xyloside, Phenoxyethanol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydrogenated Lecithin, Isohexadecane, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, PEG 30 Dipolyhydroxystearate, Sodium Dehydroacetate, Pentaerythrityl Tetra Di T Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Citric Acid, Polysorbate 80, Potassium Sorbate, Propylene Glycol, Methylisothiazolinone, Chamomilla Recutita Flower Extract (Matricaria), Aloe Barbadensis Leaf Extract, May Contain (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Надявам се съм била полезна!
Вие използвали ли сте този продукт? 
Лек и спорен ден :)  До скоро!!!


❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿

Коментари