Продукти за премахване на грим....

Този пост е насочен повече за грижа към кожата ни и как да нежно да премахваме нашия грим. Това са продукти които аз ползвам (или съм използвала), които изцяло са насочени към почистването на лицето ни от продуктите, които сме нанесли през деня. И просто защото този пост ще стане безкрайно дълъг ще направя отделен пост за измиващи и почистващи продукти за лице. И както всички знаем основно първо правило за да поддържаме лицето си в приятен вид е да го почистваме ежедневно. 




Това са едни от основните продукти които ползвам. Някои от тях почти са свършили, други тепърва им предстои да бъдат експлоатирани ;). 
Започвам с любимата май на да доста хора мицеларна вода на Bioderma



Това е втората бутилка която купувам, но тъй като за момента още имам от тази на Klorane не съм я отворила. Обичам да се запасявам предварително :) !!! Много приятна, не дразни кожата по никакъв начин, можете да я използвате за да премахвате грима и от очите и устните. Аз лично спрях да го правя, защото проявявам някаква алергия към някои, все още неизвестен за мен продукт или по скоро съставка в някои продукти, която алергия се проявява със сърбеж в очите. Много хора обаче я ползват без проблем за цялото лице. Купувам тази за чувствителна кожа(червена опаковка), като има и за дехидратирана кожа в синя опаковка, за мазна кожа в зелена и още един вариант в червено за кожа с зачервявания.  Има опаковки от 250 мл, както и по-големи от 500мл. След използване на продукта не е необходимо измиване, но аз предпочитам да измия лицето си след това защото го чувствам някак си по чисто. Без аромат.
Състав: WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.
Цената на опаковка от 250мл е около 22лв, а тази на 500мл е около 32лв. 

Следващия по ред продукт е почистващата вода на Klorane.



Тази "цветна" вода се предлага в опаковки от 400мл, на цена от около 22-25лв. Да получавате двойно количество почти спрямо Bioderma. Обогатена е със екстракт от синчец, дерматологично и офталмологично тествана, хипоалергенна. Отново може да се използва за цяло лице включително очите. Отново спрях да я използвам за премахване на грим от очите по същите причини. Нежно почиства кожата, без да имам никакви оплаквания и раздразнения. Има много удобно бутонче за изпомпване на продукта само с натискане и много мек и лек аромат. 
Състав:Water (Aqua). Butylene Glycol. Centaurea Cyanus Flower Water. Poloaxmer 184. PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides. Cetrimonium Bromide.

Друг продукт който използвам е розова вода


Независимо на коя марка или каква опаковка, розовата вода е богатство дадено ни от природата и няма причина да не я използваме. Тя почиства кожата, ухае на розов цвят и придава свеж вид на лицето. Освен за почистване я използвам и за мокро нанасяне на сенки например. Купих тази защото ми трябваше по-малка и удобна опаковка за път. На пазара обаче има безброй марки, които предлагат българската розова, така че просто трябва да откриете своята, най-приятна за вас. Естествено колкото по-малко добавки има към нея толкова по добре, така че четете състава на продуктите които купувате.

Следващия продукт за почистване на грим от очи това е Estee Lauder Gentle Eye Makeup Remover.


Чудесен продукт, мек, нежен и не дразни очите ми по никакъв начин, което за мен е най-големия плюс. В бутилката има 100мл продукт, който без проблем премахва водоустойчива спирала, сенки, очна линия и дори това матово червило, което така се е впило в малките гънчици на устните ви. Не оставя това мазно усещане което оставят някои други негови еквиваленти и можете да нанасяте грим директно върху кожата след като сте го използвали. Цената му е около 50 лв, не съм сигурна точно колко, защото ми е подарък.
Състав: Water, Peg-32, Butylene Glycol, Disodium Cocoamphodiacetate, Peg-6, Disodium Edta, Phenoxyethanol.


Друг продут е почистващия лосион на Clinique - Clarifying Lotion.


Да знам, бутилката изглежда празна и е така почти съм го изразходвала, но е чудесен. Това е малката опаковка част от travel set-a на марката, който е комбинация от три продукта в по малки варианти, перфектни за път. Купих го просто за проба, но излезе че се разбира добре с моята кожа в дните за по-сериозно почистване :). Това е нещо като тоник, но с допълнителни съставки като салицилова киселина, даааа.. много изсушава кожата и за това след това е необходимо нанасяне на хидратиращ продукт. Много подходящ за да изтормозите тези малки пъпчици, които излизат все когато не им е времето (не че има и подходящо време за тях изобщо). Както казах той е част от тристепенната програма на марката за почистване и предпазване на лице. Аз взех тази за суха към комбинирана кожа, но има и серия която е по-подходяща за мазна кожа. Може би в скоро време ще направя едно цялостно ревю на този комплект след като се сдобия отново с него.  


Състав: WATER\AQUA\EAU, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, SALICYLIC ACID, HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL), MENTHOL, TREHALOSE, SODIUM HYALURONATE, BUTYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, BHT, PHENOXYETHANOL, BENZOPHENONE-4, RED 6 (CI 15850), RED 33 (CI 17200), VIOLET 2 (CI 60730), [ILN37004]

Последния продукт който ще включа в този пост е Clinique Take The Day Off.


 С този продукт се сдобих този месец с новия брой на списание Grazia, с него има и един чудесен хидратиращ крем за лице отново от Clinique. Така че ако сте любител на марката все още може да намерите тези продукти със списанието от Ноември, ако пък не сте сега имате възможност да ги изпробвате и да се влюбите :D. Това е нежен лосион за премахване на грима от очите и устните, в тази малка бутилка има 30 мл продукт, чудесен е за пътуване. Нежен не дразни очите ми, без аромат и естествено с лека мазна текстура, както са повечето продукти за почистване на грим от очите. Премахва водоустойчивата ви спирала или очна линия без проблем. Оригиналната опаковка е 125мл, така че в това малко приятелче получавате 1/4 от количеството на оригиналния продукт. доста повече от стандартен тестер нали. Цената на цялата бутилка е около 50 и няколко лв. Ако е във вашия ценов клас определено го препоръчвам.
Състав: Water, Isohexadecane, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Trisiloxane, PEG-4 Dilaurate, Lauryl Methyl Gluceth-10 Hydroxypropyldimonium Chloride, Hexylene Glycol, Sodium Chloride, Potassium Phosphate, Dipotassium Phosphate, Dipotassium EDTA, Phenoxyethanol

И тъй като този пост стана наистина дълъг, надявам се че сте имали сили да го прочетете до край и дано ви е бил полезен. 
Чао от мен и до следващия път ;)!!!


Коментари