Ексфолиращи частици от Bioderma Sebium - Exfoliating Purifying Gel

Продукт който ползвам от вече година и смятам за необходим на рафта с продукти за почистване на лице е Bioderma Sebium - Exfoliating Purifying Gel. Този гел е разработен от Bioderma главно за проблемна кожа регулирайки себумната секреция. Въпреки това аз го намирам като подходящ за всяка дама която желае периодично да освежи вида на лицето си.


Това е ексфолиращо гелче за лице, което с малките си частици, освен че почиства вашата кожа, премахва всички тези мъртви клетки и по дълбоки замърсявания, които стандартните измивни продукти не биха могли. Именно наличието на тези частици в него вършат чудеса. Дано не останете заблудени от факта че са малки, защото от всички гелове които съм ползвала това е един от най-ексфолиращите. Частиците се усещат сериозно и трябва да не прекалявате с употребата му за да не протриете кожата си. 
Консистенцията му не е точно като гел, малко по-течна е. Формулата на продукта е с ароматизатори така че има лек аромат,  но в никакъв случай не е неприятен.



Употреба: употребявайте го веднъж седмично, при нужда и в зависимост от типа кожа може и два пъти. Аз лично имам и по сухи участъци на кожата и го използвам веднъж седмично или дори понякога веднъж на 2 седмици. След употреба обаче лицето е по-меко от бебешко дупе, въпреки това не забравяйте че точно сега то има нужда от добра хидратация. 

Много от вас със сигурност са ползвали ексфолиращи гелове на различни марки и са наясно, че този тип продукти са насочени към нормална, смесена и мазна кожа. Използвайки го върху лице със суха кожа може да доведете до по сериозна ексфолиация и едно по следващо раздразнение на кожата. Ако имате едновременно мазни и сухи участъци от кожата и не желаете да ексфолирате сухите зони, то може да използвате гела само върху проблемната зона и да измиете останалата част от лицето си с нормален измивен гел (сапун) за лице.



Начин на употреба: нанесете върху навлажнено с вода лице избягвайки контура около очите. Масажирайте в продължение на 1-2 минути с кръгови движения, наблягайки съответно върху проблемните зони. Масажирайки се получава лека пяна. Изплакнете обилно с вода и нежно подсушете.

Свойства по описание на производител: Формулиран от почистващи агенти, признати за своята ефикасност и нежна грижа за кожата. Микрочастиците, подсилени от мощните кераторегулиращи активни съставки имат механично действие върху възпалителните лезии и комедони. Те ускоряват елиминирането на нечистотиите, което подсилва клетъчната регенерация. Уникалният комплекс FLUIDAKTIV коригира и регулира количеството на себума. Порите се свиват, кожата става по-чиста и придобива сияен вид.
Патентования комплекс D.A.F² повишава прага на поносимост на кожата. Sebium Gel Gommant подготвя кожата за прилагането на крем. Много добра поносимост. 
Некомедогенен. 
Хипоалергичен.

Състав по описание на производител: WATER (AQUA), POLYETHYLENE, SODIUM LAURETH SULFATE, XANTHAN GUM, LAURYL GLUCOSIDE, GINKGO BILOBA EXTRACT, GLYCOLIC ACID, MANNITOL, RHAMNOSE, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PRO PYLENE GLYCOL, TRIDECYL SALICYLATE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM).

Продукта е закупен лично от мен.
Цена: не си спомням на каква цена точно го купих, но по наблюдения тя варира от 16 лв до около 19 лв.

Надявам се публикацията ви е била полезна.
Бъдете обичани и щастливи!!!




Коментари